Elke Continue of permanente voeding heeft een beveiliging die ervoor moet zorgen dat je niet met een lege accu komt te staan als je de parkeerstand op je dashcam gebruikt. Deze beveiliging onderbreekt de stroom naar de dashcam als de accu onder een bepaald voltage komt. Dit voltage is bij meeste voedingen vast (bijvoorbeeld 11.6V) en bij sommigen instelbaar (bijvoorbeeld tussen 11.8V en 12.4V).

Als het toch voorkomt dat je de auto niet meer kunt starten nadat deze een tijdje geparkeerd heeft gestaan is het belangrijk om te controleren of dit door de voeding of door de auto komt. Hiervoor dien je het voltage van de accu door te meten. Er kunnen twee dingen aan de hand zijn:

  1. Voltage accu is lager dan ingestelde waarde
    In dit geval is de voeding waarschijnlijk defect en dient te worden vervangen.
  2. Voltage accu is zelfde of hoger dan ingestelde voltage
    In dit geval werkt de voeding waarschijnlijk goed maar is het probleem dat het ingestelde voltage blijkbaar te weinig is om de auto te kunnen starten. Probeer - als het voltage instelbaar is - het voltage hoger te zetten zodat de stroom eerder wordt onderbroken. Als het voltage niet kan worden ingesteld is het verstandig een ander type voeding (en eventueel dashcam) te nemen of de parkeerstand niet meer te gebruiken.