Wij bouwen zelf geen dashcams in. Om een dashcam te laten installeren kun je terecht bij een inbouw specialist of bij je eigen garage of dealer. Het door hen professioneel laten inbouwen van een dashcam kost meestal tussen €150 en €200 voor een 2CH dual dashcam met achter camera en met Continue voeding. We raden aan vóór het installeren goed te informeren of het inbouwen van de dashcam geen gevolgen heeft voor de garantie op de auto.

Het inbouwen van een dashcam kun je met enige technische kennis en enkele gereedschappen ook zelf doen, zeker wanneer het om een enkele 1CH dashcam aan de voorkant gaat en je deze alleen gaat gebruiken tijdens het rijden. In dat geval plaats je de dashcam op de ruit en steek je de sigarettenvoeding in de auto. De kabel kun je daarna wegwerken achter de rubbers van het dashboard en de portieren.

Het installeren wordt wat ingewikkelder als je ook de parkeerstand wil gebruiken of als je een 2CH Dual dashcam met achter camera hebt. De achter camera moet namelijk op de voorste dashcam worden aangesloten via een lange kabel. En voor het aansluiten van een Continue voeding - die je nodig hebt om de parkeerstand te kunnen gebruiken - moet je enkele kabels aansluiten bij de zekeringskast van de auto. Voor dit laatste hebben we een uitgebreid artikel geschreven waar het stap voor stap wordt uitgelegd.

We zijn momenteel bezig om een netwerk op te bouwen met verschillende inbouw centra in Nederland en België. Aangesloten bedrijven zullen we t.z.t. hier vermelden. Zelf geïnteresseerd om dashcams in te bouwen? Neem contact op met onze klantenservice.